Wyniki badań wody

Parametry mikrobiologiczne

Lp.Punkt poboruData poboruBakterie grupy coli w 100 ml próbki [jtk/l ml]Bakterie E. coli w 100 ml próbki [jtk/l ml]Enterokoki kałowe w 100 ml próbki [jtk/l ml]Ogólna liczba bakterii w 1 ml w 37º C po 48 godz [jtk/l ml]Ogólna liczba bakterii w 1 ml w 22ºC po 72 godz. [jtk/l ml]
1SUW Zbrosławice24.02.2025000328
2Ujęcie Miedary24.02.202500000
3GPW Zawada24.02.202500028
4ZPWiK Zabrze24.02.202500013

Parametry fizyczne i organoleptyczne

Lp.Punkt poboruData poboruBarwa [mg/l]Mętność [NTU]pHZapach [TON]Smak [TON]Przewodność elektryczna [µS/cm]
1SUW Zbrosławice24.02.2025<5<0,287,7akceptowalnyakceptowalny-
2Ujęcie Miedary24.02.2025<50,177,8akceptowalnyakceptowalny-
3GPW Zawada24.02.2025<50,357,6akceptowalnyakceptowalny-
4ZPWiK Zabrze24.02.2025<5<0,17,4akceptowalnyakceptowalny-

Parametry chemiczne

Lp.Punkt poboruData poboruStężenie azotanów [mg/l NO3]Stężenie azotynów [mg/l NO3]Żelazo [µg/l]Mangan [µg/l]
1SUW Zbrosławice24.02.2025300,089<20<10
2Ujęcie Miedary24.02.20250,91<0,08<20<10
3GPW Zawada24.02.202514<0,0942<10
4ZPWiK Zabrze24.02.202511<0,09<20<20

Twardość

Lp.Punkt poboruData poboruTwardość ogólna [mg/l CaCO3]
1SUW Zbrosławice24.02.2025358
2Ujęcie Miedary24.02.2025306
3GPW Zawada24.02.2025307
4ZPWiK Zabrze24.02.2025338

Dostępność