Wyniki badań wody

Parametry mikrobiologiczne

Lp.Punkt poboruData poboruBakterie grupy coli w 100 ml próbki [jtk/l ml]Bakterie E. coli w 100 ml próbki [jtk/l ml]Enterokoki kałowe w 100 ml próbki [jtk/l ml]Ogólna liczba bakterii w 1 ml w 37º C po 48 godz [jtk/l ml]Ogólna liczba bakterii w 1 ml w 22ºC po 72 godz. [jtk/l ml]
1SUW Zbrosławice13.05.202500031
2Ujęcie Miedary13.05.202500000
3GPW Zawada13.05.202500045
4ZPWiK Zabrze13.05.202500011

Parametry fizyczne i organoleptyczne

Lp.Punkt poboruData poboruBarwa [mg/l]Mętność [NTU]pHZapach [TON]Smak [TON]Przewodność elektryczna [µS/cm]
1SUW Zbrosławice13.05.2025<5<0,107,9akceptowalnyakceptowalny-
2Ujęcie Miedary13.05.2025<50,227,9akceptowalnyakceptowalny-
3GPW Zawada13.05.2025<50,237,6akceptowalnyakceptowalny-
4ZPWiK Zabrze13.05.2025<5<0,137,4akceptowalnyakceptowalny-

Parametry chemiczne

Lp.Punkt poboruData poboruStężenie azotanów [mg/l NO3]Stężenie azotynów [mg/l NO3]Żelazo [µg/l]Mangan [µg/l]
1SUW Zbrosławice13.05.202531<0,05<20<10
2Ujęcie Miedary13.05.20250,5<0,0525<10
3GPW Zawada13.05.202517<0,0552<10
4ZPWiK Zabrze13.05.202512<0,0536<10

Twardość

Lp.Punkt poboruData poboruTwardość ogólna [mg/l CaCO3]
1SUW Zbrosławice13.05.2025355
2Ujęcie Miedary13.05.2025280
3GPW Zawada13.05.2025305
4ZPWiK Zabrze13.05.2025322

Dostępność