Wyniki badań wody

Parametry mikrobiologiczne

Lp.Punkt poboruData poboruBakterie grupy coli w 100 ml próbki [jtk/l ml]Bakterie E. coli w 100 ml próbki [jtk/l ml]Enterokoki kałowe w 100 ml próbki [jtk/l ml]Ogólna liczba bakterii w 1 ml w 37º C po 48 godz [jtk/l ml]Ogólna liczba bakterii w 1 ml w 22ºC po 72 godz. [jtk/l ml]
1SUW Zbrosławice20.05.2024000118
2Ujęcie Miedary20.05.202400010
3GPW Zawada20.05.2024000911
4ZPWiK Zabrze20.05.202400000

Parametry fizyczne i organoleptyczne

Lp.Punkt poboruData poboruBarwa [mg/l]Mętność [NTU]pHZapach [TON]Smak [TON]Przewodność elektryczna [µS/cm]
1SUW Zbrosławice20.05.2024<5<0,108,1akceptowalnyakceptowalny-
2Ujęcie Miedary20.05.2024<50,147,9akceptowalnyakceptowalny-
3GPW Zawada20.05.2024<50,377,6akceptowalnyakceptowalny-
4ZPWiK Zabrze20.05.2024<5<0,17,4akceptowalnyakceptowalny-

Parametry chemiczne

Lp.Punkt poboruData poboruStężenie azotanów [mg/l NO3]Stężenie azotynów [mg/l NO3]Żelazo [µg/l]Mangan [µg/l]
1SUW Zbrosławice20.05.202431<0,05<20<10
2Ujęcie Miedary20.05.20240,8<0,0535<10
3GPW Zawada20.05.202422<0,0568<10
4ZPWiK Zabrze20.05.202411<0,05<20<10

Twardość

Lp.Punkt poboruData poboruTwardość ogólna [mg/l CaCO3]
1SUW Zbrosławice20.05.2024355
2Ujęcie Miedary20.05.2024280
3GPW Zawada20.05.2024305
4ZPWiK Zabrze20.05.2024322