Wyniki badań wody

Parametry mikrobiologiczne

Lp.Punkt poboruData poboruBakterie grupy coli w 100 ml próbki [jtk/l ml]Bakterie E. coli w 100 ml próbki [jtk/l ml]Enterokoki kałowe w 100 ml próbki [jtk/l ml]Ogólna liczba bakterii w 1 ml w 37º C po 48 godz [jtk/l ml]Ogólna liczba bakterii w 1 ml w 22ºC po 72 godz. [jtk/l ml]
1SUW Zbrosławice26.08.2024000518
2Ujęcie Miedary26.08.202400028
3GPW Zawada26.08.2024000416
4ZPWiK Zabrze26.08.20240007849

Parametry fizyczne i organoleptyczne

Lp.Punkt poboruData poboruBarwa [mg/l]Mętność [NTU]pHZapach [TON]Smak [TON]Przewodność elektryczna [µS/cm]
1SUW Zbrosławice26.08.2024<5<0,108,1akceptowalnyakceptowalny-
2Ujęcie Miedary26.08.2024<50,17,9akceptowalnyakceptowalny-
3GPW Zawada26.08.2024<50,347,5akceptowalnyakceptowalny-
4ZPWiK Zabrze26.08.2024<5<0,17,5akceptowalnyakceptowalny-

Parametry chemiczne

Lp.Punkt poboruData poboruStężenie azotanów [mg/l NO3]Stężenie azotynów [mg/l NO3]Żelazo [µg/l]Mangan [µg/l]
1SUW Zbrosławice26.08.202432<0,05<20<10
2Ujęcie Miedary26.08.20241,1<0,052010
3GPW Zawada26.08.202426<0,0545<10
4ZPWiK Zabrze26.08.202412<0,05<20<10

Twardość

Lp.Punkt poboruData poboruTwardość ogólna [mg/l CaCO3]
1SUW Zbrosławice26.08.2024355
2Ujęcie Miedary26.08.2024280
3GPW Zawada26.08.2024305
4ZPWiK Zabrze26.08.2024322

Dostępność