Wyniki badań wody

Parametry mikrobiologiczne

Lp.Punkt poboruData poboruBakterie grupy coli w 100 ml próbki [jtk/l ml]Bakterie E. coli w 100 ml próbki [jtk/l ml]Enterokoki kałowe w 100 ml próbki [jtk/l ml]Ogólna liczba bakterii w 1 ml w 37º C po 48 godz [jtk/l ml]Ogólna liczba bakterii w 1 ml w 22ºC po 72 godz. [jtk/l ml]
1SUW Zbrosławice26.08.202500023
2Ujęcie Miedary26.08.202500001
3GPW Zawada26.08.202500022
4ZPWiK Zabrze26.08.20250002738

Parametry fizyczne i organoleptyczne

Lp.Punkt poboruData poboruBarwa [mg/l]Mętność [NTU]pHZapach [TON]Smak [TON]Przewodność elektryczna [µS/cm]
1SUW Zbrosławice26.08.2025<50,218,2akceptowalnyakceptowalny-
2Ujęcie Miedary26.08.2025<50,178akceptowalnyakceptowalny-
3GPW Zawada26.08.2025<50,267,8akceptowalnyakceptowalny-
4ZPWiK Zabrze26.08.2025<50,27,5akceptowalnyakceptowalny-

Parametry chemiczne

Lp.Punkt poboruData poboruStężenie azotanów [mg/l NO3]Stężenie azotynów [mg/l NO3]Żelazo [µg/l]Mangan [µg/l]
1SUW Zbrosławice26.08.202529<0,05<20<10
2Ujęcie Miedary26.08.20250,92<0,0562<10
3GPW Zawada26.08.202512<0,0523<10
4ZPWiK Zabrze26.08.202510<0,0520<10

Twardość

Lp.Punkt poboruData poboruTwardość ogólna [mg/l CaCO3]
1SUW Zbrosławice26.08.2025355
2Ujęcie Miedary26.08.2025280
3GPW Zawada26.08.2025305
4ZPWiK Zabrze26.08.2025322

Dostępność